Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De Airport Express Line is een metrolijn die u snel naar het centrum van Beijing brengt. De metro rijdt van Terminal 3, via Terminal 2 naar de stations Sanyuanqiao en Dongzhimen in de Chinese hoofdstad. Een ritje duurt slechts 20 minuten.

Auto en bus

De internationale luchthaven ligt 32 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Beijing. Het vliegveld is uitstekend bereikbaar: er zijn maar liefst vier routes via welke u de luchthaven per huurauto kunt bereiken. De Airport Expressway voert van de derde ringweg naar de terminals 1 en 2, de tweede Airport Expressway loopt van de vijfde ringweg naar Terminal 3. En dan zijn er ook nog de Northern en Southern Airport Line. Voor al deze wegen moet u tol betalen.

Er zijn uitstekende busverbindingen tussen Beijing International Airport en diverse plaatsen in de stad, waaronder Xidan, Fangzhuang, het treinstation, Zhongguancun, en de luchthaven Nanyuan (voor binnenlandse vluchten met China United Airlines). Voor informatie over de buslijnen belt u +86(0)10 6459 4375/6.

Autoverhuur Beijing Capital International Airport

In de Aankomsthal van Terminal 2 zijn balies van Chinese en internationale autoverhuurders: Avis, Top One, China Auto Rental en Shouqi. In Terminal 3 is slechts één autoverhuurder vertegenwoordigd: Hertz.

Let op: in China is een internationaal rijbewijs niet geldig. U mag er alleen een auto besturen met een Chinees rijbewijs. Voor bezoekers zijn er tijdelijke rijbewijzen voor buitenlanders beschikbaar. Het autoverhuurbedrijf kan u hierbij helpen.

Taxi

Er zijn volop taxi’s (tel: +86(0)10 6455 8892) beschikbaar op Beijing International Airport. Er geldt een minimumtarief van RMB 10 voor de eerste drie kilometer, daarna is het tarief RMB 2 per kilometer. Als de rit langer is dan 15 kilometer (en dat is altijd zo als u naar Beijing wilt) geldt er een toeslag op de totale ritprijs van 50%, voor de terugweg van de chauffeur.

Parkeren op de luchthaven

De meeste internationale reizigers zullen aankomen in of vertrekken van Terminal 3. Bij deze terminal staat parkeergarage P3 (tel: +86(0)10 6453 2046) met plaats voor 3400 auto’s. De eerste 30 minuten kunt u gratis parkeren. Het halfuur daarna kost RMB 6 en vervolgens RMB 5 per half uur. Het dagtarief is RMB 80.