Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De luchthaven heeft geen railverbinding.

Auto en bus

Het vliegveld ligt langs de snelweg N2 naar Kaapstad. De afrit staat duidelijk aangegeven. Er is slechts één weg die naar het vliegveld leidt.

Chauffeursdiensten worden aangeboden door Katanga Executive Parking Services (tel: +27(0)219 342 240). Dit bedrijf verhuurt ook afgesloten privé parkeergarages (volg de ‘Drop & Go’ borden). Limousines met chauffeur zijn ook te huur bij Cape Limo Services (tel: +27(0)217 853 100). Tarief: eerste 2 uur R1000, daarna R300 per uur.

Er zijn geen reguliere (lijn)bussen van of naar dit vliegveld. Wel zijn er taxi minibusjes. De eerste passagier betaalt R120, elke volgende passagier uit dezelfde groep R30. Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden.

Autoverhuur

Er zijn acht autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Imperial, National Alamo, Tempest en Dollar Thrifty. U vindt de balies in de Domestic en de International Arrivals terminals. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Officieel zijn alleen de taxi’s van het bedrijf Touch Down (tel: +27(0)219 194 659) toegestaan op de luchthaven, maar er zijn ook vele particuliere taxichauffeurs. Een rit naar het centrum van Kaapstad duurt ongeveer 20 minuten. De kosten variëren sterk, afhankelijk van het tijdstip en het aantal passagiers. Reken op R150 tot R220 voor een rit naar het centrum van Kaapstad (’s nachts 50% meer).

Parkeren op de luchthaven

Er zijn 2600 parkeerplaatsen die allemaal vlak voor de terminals liggen. Tarief: 1e uur R9, 2 uur R12, tot vier uur R20. Vier dagen parkeren kost R87, daarna R15 per dag. Op dit moment wordt gewerkt aan de bouw van een parkeergarage met vijf verdiepingen, waardoor het aantal parkeerplaatsen op het vliegveld zal verdubbelen.