Auto huren Zuid-Afrika

Autohuur Zuid-Afrika

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd om te kunnen rijden in Zuid-Afrika is 18 jaar maar sommige verhuurbedrijven houden een leeftijd van 25 jaar aan. In principe is 23 jaar met twee jaar rij-ervaring ook goed. In Zuid-Afrika rijdt men aan de linkerkant en afstanden staan aangegeven in kilometers.

Op snelwegen is de maximumsnelheid 120 km/uur en in stedelijk gebied 60 km/uur. Het is aan te raden om naast het reguliere rijbewijs een internationaal rijbewijs aan te vragen, al is het om de reden dat deze ingenomen kan worden door politie, die soms zonder al te veel reden toeristen doen stoppen. Let tijdens het rijden ook op het dragen van gordels, er staan boetes op rijden zonder gordel. Zoals in Europa is het hier ook verboden om tijdens het rijden te bellen.

Hoewel Zuid-Afrika beschikt over goede wegen is het verstandig een auto met 4-wielaandrijving te huren. 's avonds is het oppassen geblazen voor dieren die de weg oversteken (varkens, kippen, etc.). Vooral antilopes zijn gevaarlijk, let op de borden die dit aangeven.

Door Zuid-Afrika met een huurauto

Zuid-Afrika is groot en de afstanden tussen de grootste en meest bekende steden ook. Een reis van Johannesburg naar Durban is al 566 km en trips kunnen dus het beste over een aantal dagen worden verdeeld. Er zijn diverse tochten mogelijk maar dit is afhankelijk van de plaats van aankomst en de overnachting in lodges op de route.

Vanaf Johannesburg is het ongeveer 6 uur rijden naar het Krugerpark, een vroeg vertrek kan dus handig zijn wanneer men een dergelijke tocht onderneemt. Wanneer men echter vanuit Kaapstad vertrekt dan staan andere mogelijkheden op het menu. Trips naar bijvoorbeeld Hout Bay, Simon's Bay, False Bay en het Cape of Good Hope Nature Reserve behoren tot de mogelijkheden.

Vanuit Durban kan een heel ander deel van Zuid-Afrika worden bereisd, zelfs Lesotho (dat wordt omringd door Zuid-Afrika) kan worden bezocht.

Een auto huren in Zuid-Afrika

Bij het huren van een auto is het gemakkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten op het vliegveld. Veel grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en Imperial.

Ook kunt u via EasyTerra in Zuid-Afrika zoeken naar de beste tarieven.