Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Tunis.

Auto en bus

De luchthaven ligt 7 kilometer ten noordoosten van Tunis. Al in het centrum van de stad is met borden de route naar het vliegveld aangegeven. Reken op 15-30 minuten reistijd, afhankelijk van de verkeersdrukte.

SNT buslijn 35 vertrekt iedere 30 minuten naar het centrum van Tunis. Een kaartje kost minder dan 1 dinar. De luxere bussen van TUT zijn een tikje duurder – iets meer dan een dinar – en vertrekken ieder kwartier.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Hertz en Sixt. Er zijn ook vele lokale bedrijfjes, maar verzeker u ervan dat alle belastingen in de huurprijs zijn inbegrepen en dat de auto in goede conditie is. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij de taxistandplaats staan gele taxi’s die een meter hebben. Let erop dat de chauffeur die meter aanzet! Een ritje naar de stad zou 5 dinar moeten kosten – volgens de meter, maar vaak proberen taxichauffeurs meer te vragen. Er wordt extra berekend voor bagage en na 21.00 geldt er een toeslag van 50%.
Ga niet in op ‘aanbiedingen’ van taxichauffeurs in de Aankomsthal!

Parkeren

Voor het terminalgebouw is een parkeerterrein met 2500 plaatsen. Het tarief is 0,65 dinar voor de eerste 12 uur en daarna 3 dinar per dag.