Auto huren Tunesië

Autohuur Tunesië

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd om te kunnen rijden in Tunesië is 18 jaar, hoewel het huren van een auto vanaf 21 jaar mogelijk is. Net als in Cairo is het principe 'defensief' rijden vaak van toepassing in Tunesië.

Gordels zijn verplicht voorin en men rijdt aan de rechterkant. In stedelijk gebied geldt normaal gesproken een maximumsnelheid van 50 km / uur maar hier wordt nog wel eens van afgeweken. Op snelwegen is de maximumsnelheid 110 km / uur maar tijdens zandstormen worden lagere snelheden aanbevolen.

Voor woestijngebied geldt de regel dat op voorhand met de Nationale Garde contact opgenomen moet worden voordat men het gebied betreedt. Zomaar de Sahara inrijden is dus niet toegestaan.

Verder dient nog te worden opgemerkt dat in het geval van ongelukken betrokkenen lang vast kunnen zitten tijdens het vaststellen van aansprakelijkheid.

Door Tunesië met een huurauto

Een populaire route is die van Tunis naar Matmata (sahara). Dit is een rit van 450 km en levert onder meer de opnamelocatie van (delen uit) Star Wars op. Hier zijn veel grotwoningen te zien en zelfs een aantal 'ondergrondse' hotels.

Een ietwat frissere ervaring kan worden opgedaan in kustplaatsen zoals Sousse en Mahdia. Laatstgenoemde plaats ligt op 200 km van Tunis en is een havenstad met indrukwekkende stadspoorten en kleurige vissersboten. De stranden in de omgeving worden gezien als de fijnste stranden van Tunesië.

Naast het indrukwekkende amfitheater in El Djem (30 km van Mahdia) en het mooie Carthago (oud-Fenicische handelsstad op 10 km van Tunis) zijn de oases Tozeur en Douz ook zeker een bezoek waard. Karavaantochten en kameelritten monden hier dikwijls op een wereldberoemde ervaring: de Fata Morgana.

Een auto huren in Tunesië

Bij het huren van een auto is het gemakkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten op het vliegveld. Veel grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van onder andere Avis, Budget, Hertz en Sixt. Er zijn tevens een aantal kleine verhuurders aanwezig, doch hierbij moet worden gelet op de staat van de auto en eventuele extra kosten (belastingen e.d.)

Ook kunt u via EasyTerra in Tunesië op zoek gaan naar de beste tarieven.