Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op Seychelles International Airport. De dichtstbijzijnde hotels zijn La Roussette (tel: +248 376 245), een eenvoudig guesthouse met chalets, en het luxe ressort Wharf Hotel & Marina (tel: +248 670 700). Aangezien de Seychellen niet groot zijn, liggen alle hotels feitelijk in de buurt van de luchthaven. Enkele andere hotels aan de oostkust (waar het vliegveld ligt) zijn Le Relax Hotel (tel: +248 382 900) Chalets d'Anse Forbans (tel: +248 4366 111) en Berjaya Beau Vallon Bay Beach Resort and Casino (tel: +248 287 287). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De internationale luchthaven van de Seychellen heeft een redelijk aanbod van winkels. Er is een grote duty free shop en verder zijn er winkels met lokale specialiteiten zoals likeur (de beroemde Coco d’Amour!) en werk van lokale kunstenaars. Ook zijn er twee juweliers. Wat eet- en drinkgelegenheden betreft: één restaurant en verder enkele (snack)bars.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden bagage te stallen op de luchthaven. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de informatiebalie.

Informatie

In de Aankomsthal van de internationale terminal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over de luchthaven. Deze balie doet ook dienst als toeristisch informatiepunt.

Zakelijk

Behalve een VIP lounge met basisdiensten als faxen en kopiëren zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven. Die worden wel geboden door het Berjaya Beach Resort (zie bij Hotels), dat onder meer vergaderruimtes en (vrij kleine) conferentiezalen beschikbaar heeft.

Gehandicapten

Seychelles International Airport is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten.

Overige services

Voor het wisselen van geld en andere financiële diensten kunt u terecht bij drie banken: Barclays Bank, MCB Seychelles en Nouvobanq. Verder zijn er enkele ATM’s verspreid over de terminal.