Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt langs de weg van Windhoek naar Gobabis (B6), die ook wel de Trans-Kalahariweg wordt genoemd. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Vanaf de Aankomsthal vertrekken bussen naar het gecombineerde taxi- en busstation aan Independence Avenue in het centrum van Windhoek. Ook is er een directe verbinding met Eros Airport voor vluchten binnen Namibië. Net als voor de taxi’s staan de bustarieven duidelijk aangegeven.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar, Hertz en Imperial. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. U kunt van tevoren een kaartje kopen tegen een vastgestelde prijs. De tarieven voor diverse bestemmingen staan aangegeven op een bord. De officiële taxi’s zijn herkenbaar aan een zwarte rechthoek met een nummer. U kunt het beste gebruik maken van deze officiële taxi’s. In de centrale hal zullen vele ‘taxichauffeurs’ u aanspreken. Ga niet in op hun voorstellen!

Parkeren op de luchthaven

Er zijn drie verschillende parkeerterreinen: voor kort parkeren, voor langer parkeren en voor lang parkeren. Dat laatste terrein ligt in de schaduw en wordt bewaakt. Als u langer dan 5 uur parkeert, is het ten zeerste aan te raden uw auto daar neer te zetten.