Auto huren Namibië

Autohuur Namibië

Algemene informatie en regelgeving

Veel wegen in Namibië zijn geplaveid met grindsteen (40.000 km grindsteen en 5.000 km asfalt). Dit maakt het rijden af en toe lastig, vooral als geen rekening wordt gehouden met de aanbevolen maximumsnelheid tussen 60 en 80 km / uur. Langs de meeste wegen staan waarschuwingsborden, het wordt aangeraden om hier goed op te letten. Bij het zien van een bord dat de richting aangeeft wordt aanbevolen om de snelheid te reduceren met tenminste één derde.

Vooral bij heftige regenval is het oppassen geblazen, gezien de vele kuilen in de weg. In het geval van mist of zandstormen zijn goede koplampen een must, let hierop bij het huren van een auto. Ook is het in Namibië aan te raden om een auto met 4 wiel aandrijving te huren.

In Namibië rijdt men aan de linkerkant en gordels zijn verplicht. De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en 2 jaar rij-ervaring.

Door Namibië met een huurauto

Windhoek ligt praktisch in het midden van Namibië. Van hieruit zijn veel plaatsen met een huurauto goed te bereiken. De meest belangrijke havenplaats is Walvisbaai. De visserij-industrie vormt een belangrijke economische basis voor het land en aan de baai zijn dikwijls flamingo's te bewonderen. Walvisbaai is vanuit Windhoek ongeveer 300 km rijden.

Een andere bezienswaardigheid in Namibië bevindt zich in de stad Keetmanshoop, op 450 km afstand. Hier ligt de 'Speeltuin van de reuzen', bekend vanwege de vreemde rotsformaties die doen denken aan een blokkendoos van reuzen. Er is tevens een bos van kokerbomen te vinden.

Het Nationaal Park van Etosha is een van de grootste natuurparken in Zuidelijk Afrika en bestaat grotendeels uit een zoutpan. Er zijn diverse soorten wild te spotten, waaronder olifanten, zebra's en leeuwen. Het park is bijna net zo groot als Nederland en ligt in het Noorden van Namibië, op 500 km van Windhoek. Dit is een flinke dagtocht en beslaat ongeveer 6,5 uur.

Een auto huren in Namibië

Bij het huren van een auto is het gemakkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten op het vliegveld. Veel grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van Avis, Budget, Europcar, Hertz en Imperial. Ook kunt u via EasyTerra in Nairobi en Mombasa zoeken naar de beste tarieven.