Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

In de kelder van de Aankomsthal is een treinstation. De trein rijdt ieder uur naar het centrum en de haven van Casablanca, en vervolgens naar Mohammédia, Rabat, Salé en de industriestad Kénitra. Een treinkaartje naar Casablanca kost 50 dirham (1e klas) of 35 dirham (2e klas). Meer informatie op de website Office National des Chemins de Fer.

Auto en bus

De luchthaven ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Casablanca, langs de hoofdweg naar Marrakesh, die ten noorden van de stad aansluit op de snelweg Casablanca-Rabat. Vanuit het centrum van Casablanca volgt u de borden naar Settat. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Busmaatschappij CTM onderhoudt een regelmatige verbinding tussen de luchthaven en het centrum van Casablanca (reistijd: ongeveer een uur). Meer informatie via tel: +212(0)522 361 304.

Autohuur Casablanca Mohammed V Airport

In de Aankomsthal zijn enorm veel loketjes en balies van autoverhuurbedrijven. Internationale ketens die vertegenwoordigd zijn: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan volop taxi’s. Dit zijn de zogeheten grands taxis (witte kleur), die veel duurder zijn dan de petit taxi’s (rode kleur) die alleen in de stad mogen rijden. Op een bord staan de officiële tarieven aangegeven, maar vrijwel iedere taxichauffeur vraagt meer. Een rit naar Casablanca-centrum kost ongeveer 250 dirham.

Parkeren

Voor het terminalgebouw is een groot parkeerterrein met plaatsen voor kort en lang parkeren. Informatie over parkeertarieven is niet beschikbaar.