Auto huren Marokko

Autohuur Marokko

Algemene informatie en regelgeving

Marokko heeft een uitgebreid wegensysteem, dat ongeveer 60.000 kilometers in lengte beslaat. Overigens worden afstanden in kilometers aangegeven en zijn borden tweetalig (Frans en Arabisch). De minimumleeftijd om te rijden en een auto te kunnen huren is 23, bij sommige organisaties is 2 jaar rij-ervaring verplicht. Om een auto te kunnen huren moet een internationaal rijbewijs worden aangevraagd.

In steden is de maximumsnelheid nogal beperkt, soms zelfs rond de 30 km per uur maar dit heeft meer te maken met de drukte. Hoewel niet altijd zichtbaar buiten steden, is de maximumsnelheid in Marokko 100 km / uur.

Men dient aan de rechterkant van de weg te rijden, uiteraard met gordels om. Kinderen zitten altijd achterin.

Door Marokko met een huurauto

Het uitgebreide wegennetwerk leent zich goed voor mooie tochten door bijvoorbeeld het Atlasgebergte. Het is belangrijk om te weten dat auto's die in Marokko zijn gehuurd, de grens niet over mogen! Marokko meet ongeveer 1.288 km in lengte van het meest Noordelijke naar het meest Zuidelijke punt en 805 km van Oost naar West.

Het maken van tochten is dan ook volledig afhankelijk van de plaats van aankomst. Vanaf Marrakech is een stad als Casablanca goed te bereiken maar kuststeden zoals Tanger en Ceuta vereisen meer dan een dagtrip. Een mogelijkheid is het maken van de reis van Marrakech naar Casablanca (ongeveer 220 km) om vervolgens een dag later naar Fès of Meknes door te reizen (ongeveer 250 km). Zo kan men in een aantal dagen van het toeristische gedeelte van Marokko (Marrakech en Agadir) naar het culturele gedeelte (Fez en Meknes) reizen.

Een auto huren in Marokko

Bij het huren van een auto is het gemakkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten op het vliegveld. Veel grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van onder andere Avis, Budget, Europcar en Hertz. Ook kunt u via EasyTerra in Marokko zoeken naar de beste tarieven.