Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven van Malé is één hotel, het Hulhule Island Hotel (tel: +960 333 0888). Er zijn diverse hotels en vakantieressorts op de Malediven en in de hoofdstad zijn enkele luxe hotels, waaronder Shangri-La Traders Hotel Male (tel: +960 3300 888), The Boutique Inn At Villa Shabnamee (tel: +960 334 1002) en The Wave Hotel & Spa (tel: +960 300 1818). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Zowel in de terminal als rond het gebouw is er een groot aanbod van winkels, waaronder veel duty free shops met elektronica, merkkleding en het gebruikelijke aanbod van cosmetica, tabak en sterke drank. Verder is er een aantal restaurants, (snack)bars en koffieshops.

Bagage

Navraag naar verloren voorwerpen doet u via het kantoor van de luchthavenpolitie (Security Office) in de Vertrekhal.

Informatie

Zowel in de internationale als de binnenlandse Vertrekhal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Malé International Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder zijn er balies van diverse reisbureaus in de Aankomsthal.

Zakelijk

Behalve een VIP lounge met basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang biedt de luchthaven van Malé geen zakelijke faciliteiten. Die zijn wel te vinden in de luxe ressorts of hotels verspreid over de Malediven, of in de hotels in de hoofdstad (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Malé is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten. Met de uitbreiding en modernisering van de luchthaven (zie de Introductie) zullen voorzieningen voor gehandicapten verder verbeterd worden.

Overige services

Er is één bank op de luchthaven van Malé, de Bank of Maldives, waar u geld kunt wisselen. Naast dit bankkantoor vindt u een apotheek en een Eerste Hulppost. Naast de koffieshop Mariyaad zijn douches, waar u gratis gebruik van kunt maken. Verder is er buiten de terminal, in de openlucht, een kinderspeelplaats. Bij de ingang van de Vertrekhal is een postkantoor en verder is er een gebedsruimte voor moslims. Het Airport Cyber Café heeft vijf computers met internettoegang.