Auto huren Kenia

Autohuur Kenia

Algemene informatie en regelgeving

Wanneer men spreekt over Kenia en verkeersregels dan staat vaak het woord 'geen' centraal. De minimumleeftijd om te kunnen rijden (en te huren) in Kenia ligt vrij hoog; 23 jaar. Sommige verhuurbedrijven verhuren zelfs vanaf 25 jaar.

In Kenia rijdt men aan de linkerkant en maximumsnelheden zijn vaak irrelevant. Wel is het soms oppassen geblazen bij excessief rijgedrag, gezien de trots van verkeerscommandanten om boetes te genereren.

Het is altijd oppassen wanneer je een auto huurt in Kenia, dus check wat het beleid is omtrent kapotte onderdelen en service tijdens de reis. Ook klopt het cliché dat heerst over meer betalen: meer geld betekent een betere auto.

Door Kenia met een huurauto

De nationale parken in Kenia staan open voor auto's, doch moet je je goed voorbereiden. Overnachten in de parken is alleen toegestaan in lodges en met georganiseerde reizen. Je kunt dus niet zomaar met een auto een park binnenrijden, ergens parkeren en een tent opslaan. Dit is bovendien levensgevaarlijk.

Sinds de onafhankelijkheid van de voormalig Britse Kolonie heerst er onvrede in het land. Wanneer je door Kenia wilt reizen met een huurauto dan kan je echter ook een chauffeur erbij huren. Buurlanden zijn goed te bereiken met een auto maar het wordt afgeraden door de woestijn in het Noorden te rijden, hier rijden dan ook slechts gewapende konvooien. Reizen naar Ethiopië kan het beste door de grensstad Moyale, naar Uganda het beste door Busia en naar Tanzania rijdt men het beste via Namanga.

Het aantal Nationale parken in Kenia is niet gering. Op een klein half uur van Nairobi ligt Nairobi National Park, een andere aanrader is Lake Nakuru National Park. Hier vind je meer dan 400 soorten vogels, leeuwen, luipaarden, giraffes, neushoorns en nog veel meer. Ook dit park is vanaf Nairobi in ongeveer 30 minuten te bereiken.

Een auto huren in Kenia

Bij het huren van een auto is het gemakkelijk om gebruik te maken van de faciliteiten op het vliegveld. Veel grote autoverhuurbedrijven zijn hier aanwezig. U kunt gebruik maken van de services van Avis, Budget, Europcar en Hertz. Ook kunt u via EasyTerra in Kenia zoeken naar de beste tarieven.