Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding met de luchthaven van Cairo, maar er wordt gewerkt aan een metrolijn die de luchthaven in 2012 zal verbinden met station Mohandesin (in Giza).

Auto en bus

De internationale luchthaven van Cairo ligt 22 kilometer ten noordoosten van de Egyptische hoofdstad. Tot voor kort was de infrastructuur volstrekt ontoereikend, maar sinds de ingebruikname van een nieuwe tolweg is de situatie sterk verbeterd. Met een huurauto kunt u de luchthaven vanaf de ringweg rond Cairo gemakkelijk bereiken. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Diverse buslijnen onderhouden de verbinding tussen de luchthaven en de Egyptische hoofdstad. Voor toeristen is de shuttlebus het gemakkelijkst. Deze bus rijdt naar Heliopolis, Nasr City, Cairo-centrum, Giza, Mohandesin, Zamalek, Maadi en de piramiden. In de Aankomsthal van zowel Terminal 1 als Terminal 3 is een balie waar u een ticket kunt kopen voor deze bus (tel: +20(0)2 2265 3938).

Autoverhuur Cairo Airport

In de Aankomsthal van zowel Terminal 1 als Terminal 3 is een balie voor autohuur. Er zijn zes autoverhuurbedrijven actief op Cairo Airport: Avis, Budget, Europcar, J Car, Hertz en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan vele taxi’s, maar al in de terminal zult u benaderd worden door chauffeurs die u een ‘goede prijs’ beloven. Hoewel dat soms inderdaad het geval is, kunt u zich beter eerst op de hoogte stellen van de geldende tarieven. Vraag het bijvoorbeeld aan een Egyptische medereiziger. U kunt ook van tevoren een taxi online reserveren via Cairo Taxi. De rit naar het centrum van Cairo duurt 30-60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Parkeren op de luchthaven

Voor Terminal 1 en Terminal 3 zijn grote parkeerterreinen. U betaalt er 5 Egyptische pond per uur. Bij Terminal 2 is een parkeergarage.