Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Panama-Stad.

Auto en bus

De luchthaven ligt 24 kilometer ten noordoosten van het centrum van Panama-Stad. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Vanuit de stad heeft u de keuze uit de Corredor Sur (een tolweg) of de Via Tocumen. Via de tolweg bent u in 20 minuten op de luchthaven, maar als u de drukke Via Tocumen kiest kan de rit naar het vliegveld meer dan een uur duren.

Er zijn geen bussen die de verbinding onderhouden tussen de luchthaven en Panama-Stad.

Autoverhuur Panama Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Panama-City zijn zeven autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: Avis, Barriga, Budget, Dollar, Hertz, National/Alamo en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s zijn de enige vorm van openbaar vervoer tussen de luchthaven en Panama-Stad. Bij een ticketkiosk kunt u een taxi reserveren voor een vast tarief. Dat tarief bedraagt US$ 25,00 als u met een of twee personen een taxi neemt, voor elke passagier meer betaalt u US$ 10,00. U kunt een taxi telefonisch reserveren via +507(0)238 4305 of +507(0)220 1210.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een parkeerterrein. Het tarief wordt daar per minuut berekend: voor het eerste uur US$ 0,03/minuut, het tweede tot het vijfde uur US$ 0,02/minuut en daarna US$ 0,01/minuut.