available languages: Flughafen Triest Trieste Lufthavn (Friuli Venezia Giulia) Trieste Airport (Friuli Venezia Giulia) Aeropuerto de Trieste (Friuli Venecia Julia) Triesten Lentokenttä (Friuli Venezia Giulia) Aéroport de Trieste-Friuli Venezia Giulia Aeroporto di Trieste Triëst Airport Trieste Lufthavn (Friuli Venezia Giulia) Trieste flygplats (Friuli Venezia Giulia)
AIRPORT DESK
Adres

Aeroporto Friuli Venezia Giulia
Trieste International Airport
Via Aquileia 46
I-34077 Ronchi dei Legionari
Italië

Luchthaven codes

IATA airport code: TRS
ICAO airport code: LIPQ

Contact

Tel: +39(0)481 773224
E-mail: klik hier


Gerelateerde pagina's

Autohuur Italië

Home button Airports button Resources button Contact button

Triëst Airport (Friuli Venezia Giulia)

Triëst Airport
Triëst Airport (TRS)

De luchthaven ligt 33 kilometer ten noordwesten van Triëst (It: Trieste) en 110 kilometer ten oosten van Venetië. Het is de toegangspoort tot de regio Friuli Venezia Giulia, vandaar de officiële naam. Het ligt zeer dicht bij Slovenië en Kroatië, waarmee directe busverbindingen bestaan.
Het vliegveld heeft een moderne terminal en ligt langs de snelweg A4 tussen Triëst en Venetië (afslag Redipuglia).

Vliegtickets Triëst

Vliegtickets Triëst via World Ticket CenterVliegtickets naar Triëst via WTC.nl – World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center is een van de grootste vliegticket aanbieders van Nederland. Al meer dan 30 jaar ervaring en de scherpste prijzen.
www.wtc.nl


Voor een vliegticket naar Triëst Airport kunt u onder andere terecht bij Cheaptickets.nl. Ook Vliegwinkel.nl is een goede site voor goedkope tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen voor vluchten naar verre bestemmingen. Mocht u bij deze partijen geen goedkope vlucht naar Triëst Airport weten te boeken, dan kunt u deze websites ook nog eens proberen: Worldticketcenter.nl of Vliegtickets.nl.

Lokaal transport

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Monfalcone (5 kilometer van de luchthaven op de spoorlijn Triëst-Venetië). Elke 20-25 minuten vertrekt er een lokale bus – APT lijn 10 – naar dit station.

Auto en bus

De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar via de Autostrada A4. Dit is overigens een tolweg. U neemt de afslag Redipuglia en volgt dan de SS14 richting Venetië. De luchthaven staat goed aangegeven op de verkeersborden.

Er zijn busverbindingen met diverse omliggende plaatsen. Voor Udine en Triëst: lijn 51, voor Gorizia lijn 1, en voor Monfalcone lijn 10. U kunt kaartjes kopen bij automaten in de Aankomsthal of bij het loket in het busstation. Voor meer informatie belt u met tel: +39(0)481 593511.
Er is een snelverbinding van busmaatschappij Terravision naar de plaatsen Bernardin, Koper, Zusterna, Izola, Lucija, Portoroz en Piran aan de Sloveense kust.

Autoverhuur Triëst Airport

Bij het busstation vindt u balies van autoverhuurbedrijven Argus, Avis, Hertz, Sixt en Maggiore. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s (tel: +39(0)481 778000). Voor een rit naar Triëst betaalt u € 55,00 - € 60,00.

Parkeren op de luchthaven

De luchthaven heeft twee bewaakte parkeerterreinen (P2 en P3) waarvoor u moet betalen, en twee onbewaakte gratis terreinen. Voor kort parkeren betaalt u € 1,70 per uur. Voor lang parkeren betaalt u € 1,10 voor de eerste 2 uur, tot 12 uur parkeren kost € 5,10 en tot 24 uur € 8,50. Daarna kost parkeren € 7,40 per dag of € 25,80 per week. Meer informatie over parkeren via SOGEPAR (tel: +39(0)432 512820).

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. De dichtstbijzijnde hotels zijn in Ronchi dei Legionari (3 km) en in Monfalcone (5 km), zoals het Doge Inn Airport Hotel (tel: +39(0)481 779401). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

In het terminalgebouw is een beperkt aanbod van eet- en drinkgelegenheden. Er zijn twee (snack)bars en er is één restaurant. Er is een redelijk winkelgebied, genaamd ‘La Plazetta’.

Bagage

Bij de bagagebanden is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +39(0)481 773227). U kunt geen bagage stallen op deze luchthaven.

Informatie

In de Aankomsthal is een servicebalie, bereikbaar via het algemene telefoonnummer. Daarnaast is er een loket van het Bureau voor Toerisme, waar u onder meer informatie kunt krijgen over het openbaar vervoer.

Zakelijk

Houders van een FVG Card (Blue of Gold) kunnen gratis gebruik maken van de VIP-Lounge. Verder zijn er twee vergaderzalen. Informatie via tel: +39(0)481 773224.

Gehandicapten

Er zijn gereserveerde parkeerplaatsen voor gehandicapten. Ook beschikt de luchthaven over aangepaste toiletten en telefoons. Voor assistentie neemt u contact op met de algemene servicebalie.

Overige services

Er zijn banken, wisselkantoren en geldautomaten. Ook is er een postkantoor. In de hele terminal is draadloos internet aanwezig en in de Aankomsthal zijn ook computers met een vaste internetaansluiting. Eerste Hulp (tel: +39(0)481 474590) kunt u inroepen via de algemene servicebalie.

Contact

Adresgegevens

Aeroporto Friuli Venezia Giulia
Trieste International Airport
Via Aquileia 46
I-34077 Ronchi dei Legionari
Italië

Telefoon, fax, email

Telefoon: +39(0)481 773224
Fax: +39(0)481 474150
E-mail: info@aeroporto.fvg.it

Luchthaven codes

IATA airport code: TRS
ICAO airport code: LIPQ

Websites 

Reklame

-> Airport Desk B.V. is registered at the Chamber of Commerce Leeuwarden, The Netherlands, no. 01165675