available languages: Flughafen Toulon-Hyères Toulon-Hyères Lufthavn Toulon-Hyères Airport Aeropuerto de Toulon-Hyères Toulon-Hyèresin Lentokenttä Aéroport de Toulon Hyères Aeroporto di Tolone-Hyères Toulon-Hyères Airport Toulon-Hyères Lufthavn Aeroporto de Toulon-Hyères Toulon-Hyères flygplats
AIRPORT DESK
Adres

l'Aéroport International de Toulon-Hyères
Boulevard de la Marine
83400 Hyères
Frankrijk

Luchthaven codes

IATA airport code: TLN
ICAO airport code: LFTH

Contact

Tel: +33(0)825 01 83 87
E-mail: klik hier


Gerelateerde pagina's

Autohuur Frankrijk

Home button Airports button Resources button Contact button

Toulon-Hyères Airport

Toulon-Hyères Airport
Toulon-Hyères Airport (TLN)

De luchthaven van Toulon/Hyères heeft de laatste jaren een forse groei doorgemaakt, dankzij de komst van budgetmaatschappijen (o.m. Ryanair en Transavia). Er zijn directe vluchten naar Londen-Stansted, Rotterdam, Brussel, Brest en Parijs-Orly. Nu maken zo’n 700.000 passagiers per jaar gebruik van dit vliegveld. Naar verwachting zal dat aantal de komende jaren verder stijgen. De luchthaven ligt schitterend, pal aan de Middellandse Zee.

Vliegtickets Toulon/Hyères

Vliegtickets Hyères via World Ticket CenterVliegtickets naar Hyères via WTC.nl – World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center is een van de grootste vliegticket aanbieders van Nederland. Al meer dan 30 jaar ervaring en de scherpste prijzen.
www.wtc.nl


Voor een vliegticket naar Toulon-Hyères Airport kunt u onder andere terecht bij Cheaptickets.nl. Ook Vliegwinkel.nl is een goede site voor goedkope tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen voor vluchten naar verre bestemmingen. Mocht u bij deze partijen geen goedkope vlucht naar Toulon-Hyères Airport weten te boeken, dan kunt u deze websites ook nog eens proberen: Worldticketcenter.nl of Vliegtickets.nl.

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met het vliegveld. Bussen brengen u naar het treinstation van Toulon waar u verder kunt reizen naar Marseille, Aix-en-Provence, Le Luc, Fréjus-St Raphaël, Cannes en Nice.

Auto en bus

Het vliegveld ligt 23 kilometer ten oosten van Toulon en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A570 (richting Hyères en Saint-Tropez). Bij een rotonde neemt u de afslag naar N98 die u 400 meter volgt. Sla dan rechtsaf naar de D559 en na 3 kilometer opnieuw rechts naar de D97. Na 3 kilometer komt u bij een rotonde. De afslag D42 leidt naar de luchthaven.
Saint-Tropez ligt 52 km ten oosten van het vliegveld. Die stad is bereikbaar via de N98.

Tegenover de hoofdingang vindt u bussen van de maatschappij ‘Sodetrav-Reseau Mistral’. Voor ongeveer € 10,00 brengen deze bussen u naar het centrum van Toulon.
Op vrijdag, zaterdag en zondag rijdt er vier keer per dag een bus naar Saint-Tropez (in juli en augustus dagelijks).

Autoverhuur Toulon-Hyères Airport

In de aankomsthal vindt u balies van diverse autoverhuurbedrijven, waaronder Europcar en National/Alamo. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s (tel: +33(0)494 00 60 00) staan voor de Aankomsthal. Een ritje naar Toulon duurt ongeveer 20 minuten en kost rond € 40,00. Naar Saint-Tropez kost een taxi ongeveer € 85,00.

Parkeren op de luchthaven

Voor de terminal liggen twee grote parkeerterreinen, P1 voor kort parkeren en P2 voor lang parkeren. In de Aankomsthal is een speciale balie (tel: +33(0)494 00 83 14) waar u informatie kunt krijgen over parkeren op de luchthaven.

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Toulon-Hyères Airport is een klein vliegveld en het aanbod aan bars, restaurants en winkels is dus bescheiden. U vindt er een restaurant, een café, een kadoshop, een krantenkiosk en een winkel met alcohol en tabak.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden uw bagage te stallen. Het personeel bij de algemene informatiebalie is uw aanspreekpunt voor verloren of gevonden voorwerpen.

Informatie

In de Aankomsthal vindt u een algemene informatiebalie en een balie waar u kunt informeren naar de toeristische mogelijkheden en accommodaties in de regio (‘Le Var’).

Zakelijk

De luchthaven beschikt over een VIP lounge, maar er zijn geen faciliteiten voor vergaderingen.

Gehandicapten

Het vliegveld is uitstekend toegankelijk voor minder-validen. Vlak voor de hoofdingang zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten.

Overige services

Omdat Toulon-Hyères een kleine luchthaven is hoeft u slechts kort van tevoren in te checken. Voor de budgetmaatschappijen geldt een inchecktijd van minimaal 40 minuten, voor vluchten van Air France minimaal 20 minuten.
Op de luchthaven is draadloos internet (WiFi) aanwezig.
Er is een permanente aquarellen-tentoonstelling van de kunstenaar Vincent D'Arves.

Contact

Adresgegevens

l'Aéroport International de Toulon-Hyères
Boulevard de la Marine
83400 Hyères
Frankrijk

Telefoon, fax, email

Telefoon: +33(0)825 01 83 87
Fax: +33(0)494 00 84 13
Email: via website

Luchthavencodes

IATA airport code: TLN
ICAO airport code: LFTH

Websites

Reklame

-> Airport Desk B.V. is registered at the Chamber of Commerce Leeuwarden, The Netherlands, no. 01165675